Selectează o Pagină

În anotimpul pomilor de Crăciun, o lecţie de ecologie vine de la Timişoara. Copiii de la mai multe şcoli de aici sunt învăţaţi să protejeze şi să respecte mediul înconjurător chiar cu ajutorul arborilor de sezon.

Mai precis, au fost încurajaţi să creeze brazi din diferite materiale reciclabile. Şi aşa au reuşit să creeze adevărate opere de artă, din doze de aluminiu, huse de telefoane ori diferite ambalaje de plastic.

Pădurea urbană din Timişoara a fost desfăşurată în curtea Bastionului Theresia, acolo unde 250 de brazi creaţi din materiale reciclabile au. crescut aproape peste noapte. Elevii de la nouă şcoli din oraş au creat pomii de Crăciun altfel.

În total aproximativ 200 de huse de telefon au creat acest brăduţ. Şi acesta este doar un exemplu.

Pentru celelalte exemplare s-au folosit doze de bere, sticle de plastic sau creioane colorate. În fapt, expoziţia este menită să tragă un semnal de alarmă asupra necesităţii protejării mediului.

Georgeta Petrovici organizator:

Am vrut sa-i provocam pe copii sa-si dea drumul, sa fie exagerat de creativi, iar pe de cealalta parte am vrut sa-i punem sa se gandeasca la faptul ca trebuie sa protejeze natura. Toti dintre noi, daca vrem sa traim intr-un oras civilizat, intr-o tara frumoasa, într-o lume buna, trebuie sa avem grija de natura

Cei mici care au venit să viziteze pădurea urbană au avut partea de o surpriză în plus. Gaşca Zurli a încălzit atmosfera.

Pădurea altfel are aproape 2000 de metri pătraţi şi poate fi vizitată până pe 7 ianuarie.

arta automobilism autoslalom brad business campion campionat competiție constructim constructiv copii craciun Cultură design ecologie elevi elevii energie eveniment eveniment cultural eveniment sportiv federatia romana festival implicare national padel padure partener pictură pădurea urbana reciclare român românesc România sculptură sport succes top știri pentru copii